Přepisy videozáznamů

Přepisy videozáznamů

Doslovný přepis výkladu slouží jako pomocník pro snadnější vyhledávání v záznamu. Hodit se vám bude také v případě, že ve videu narazíte na složitější pasáž, kterou si potřebujete podrobněji prostudovat. Texty přepisů se promítají také do vyhledávání v celém archivu školení a pomohou vám tehdy, kdy hledáte školení ke konkrétnímu problému.

KDE PŘEPIS NAJDU?
Přepis najdete na stránce záznamu několik dní po jeho vydání pod videem v pásu záložek.

VYHLEDÁVÁNÍ V ZÁZNAMU
Nejlépe přepis uplatníte při vyhledávání konkrétní části výkladu pomocí klíčových slov. Stačí když do pole "Vyhledat v přepisu" napíšete hledaný výraz a potvrdíte tlačítkem "Hledat". Níže vám poté vyjedou výsledky vyhledávání. Pro zrušení výsledků vyhledávání smažte hledaný výraz a stiskněte znovu "Hledat".

Mezi výsledky se také můžete posouvat pomocí šipek viz obrázek níže.

Pro rychlé vyhledávání můžete také využít univerzální klávesovou zkratku CTRL+F , která vyhledá požadovaný text. Po stisknutí kláves se objeví pole pro zadání textu a prohlížeč jej okamžitě vyhledá a zvýrazní. Pomocí šipek nahoru a dolů potom můžete procházet jednotlivé výsledky vyhledávání.

SPUŠTĚNÍ VIDEA OD URČITÉ ČÁSTI PŘEPISU A NAOPAK
Dále si můžete konkrétní sekci přepisu přehrát přímo ve videu. K tomu slouží časové údaje před každým odstavcem v přepisu. Po kliknutí na časovou sekvenci se nastaví přehrávání záznamu od dané části přepisu.


Naopak, pokud narazíte při poslechu na pasáž, kterou byste si raději přečetli jako text, vyhledejte si ji v přepisu - buď podle časových údajů, nebo pomocí textového vyhledávání (viz výše).

VYZNAČENÍ OBLÍBENÉ ČÁSTI VÝKLADU V PŘEPISU
Další možností jak s přepisy pracovat je, označení oblíbené části a následné filtrování všech takto označených kapitol. Stačí si kapitolu označit pomocí hvězdičky .


Následně pak můžete zobrazit své oblíbené pasáže :)



PŘEPISY KE STAŽENÍ
Přepis ze školení si můžete stáhnout v PDF podobě v záložce "Soubory" pod videozáznamem. Na rozdíl od online přepisu nejsou k dispozici u školení na některá témata, například Microsoft Office.